Verpakking

Milieuvriendelijker krijgen we onze verpakking niet.

Aoste is altijd bereid om beter te doen. Met meer zorg voor de dieren, meer vegetarisch en nu ook met verpakkingen die nog milieuvriendelijker zijn. Sterker nog: het zijn de meest milieuvriendelijke verpakkingen die we ooit hebben gemaakt.

Dashed line red

Nieuwe verpakking, minder afval, minder CO2 uitstoot.

Onze verpakking bestaat uit 85% papier.

Werp de verpakking dus gerust bij het oud papier. De folie (achterkant van de verpakking) mag in de nieuwe, blauwe zak. We zijn hiermee tevens de eerste in Europa met dergelijke verpakking.

Hierdoor kunnen we tot 60% op plastic verminderen.

We streven naar een zo laag mogelijk deel plastic en werken eraan om de verpakking 100% recycleerbaar te maken voor 2025 . Hiervoor werken we aan oplossingen waarbij we slechts 1 soort plastiek gebruiken.

Bovendien werden de verpakkingen met 15% verkleind.

De inhoud blijft wel 100% hetzelfde. Hierdoor besparen we jaarlijks 10 ton karton! We zijn ook van 500gr. karton naar 400gr. karton gegaan: een besparing van 20% gewicht op het kartondeel.

KAN HET NÓG MILIEUVRIENDELIJKER?

Reeds 60% van ons gamma zit in een nieuw jasje. Intussen kan je het merendeel van ons broodbeleg in ons nieuwe verpakking terugvinden. Ook voor onze Vegetarische Burgers werd bewust voor een kartonnen verpakking gekozen.

Ook gaan we voor 100% plasticvrij. Maar voorlopig hebben we dit nog nodig voor de houdbaarheid. Eten weggooien zou zonde zijn, dus is er nog steeds een heel fijn laagje plastic waarop het eten gepresenteerd wordt.

Maar wij zetten alles op alles om in de toekomst ook hier beter te doen.

Hier stoppen we dus niet!

We streven ernaar om tegen 2025 al onze producten in een duurzaam jasje te steken.

Dashed line red

Ons (h)eerlijk assortiment

Kies je voor béter vlees of geen vlees? Kies bewust. Kies Aoste.

Aoste Stickado Classique