Tortilla pizza met kip en asperges

Porties2 Personen

Ingrediënten

 1 bol zuurdesem pizzadeeg (te koop bij Delhaize)
 175 g tapenade van zoete aardappel (1 potje)
 5 groene asperges
 ½ schaaltje kleine groene asperges
 20 g edamameboontjes
 ½ rode ui
 8 pecanoten
 3 el lookolie
 ½ citroen
 150 g Aoste Kip
 60 g zachte verse geitenkaas
 15 g rucola
 zwarte peper

Bereidingswijze

1

Verwarm je oven voor op 200°C.

2

Rol het pizzadeeg uit tot een grote 'cirkel', het mag er artisanaal uitzien en bestrijk hem met een beetje lookolie.

3

Bak het deeg 5 minuten voor in de voorverwarmde oven.

4

Stoom in tussentijd de asperges en snijd de Aoste kip in repen van ongeveer 1/2 cm en de rode ui in ringen.

5

Haal de pizzabodem uit de oven en strijk er de tapenade van zoete aardappel op, de reeds gestoomde groene asperges, de Aoste kip, de edamameboontjes, de rode uiringen, de zachte geitenkaas of Labhne.

6

Besprenkel alles met de rest van de lookolie en rasp er de schil van een halve citroen over.

7

Hak de pecanoten grof en verdeel ze over de pizza. Zet deze nog een 2-tal minuten terug in de oven tot de kaas smelt en een beetje kleurt.

8

Werk net voor het serveren af met enkele blaadjes rucola.

Smakelijk!